Halušky z květáku
dubna 16, 2020
Ryhlé, jednoduché a vynikající ! Takové recepty naprosto miluju a tenhle je jeden z nich! Je to totiž zdravější alternativa klasických halušek s brynzou, které naprosto zbožňuji. Ale není po tom tolik těžko od žaludku :)) Tak sem hážu recept na tuhle fajn mňaminu!
1 Květák - pokud jste opravdoví jedlíci, tak celý
1 Slaninu - podle odhadu, záleží jak moc máte rádi. Já dávám cca 150g
1 Kysanou smetanu/ jogurt / brynzu
1 Cibulku (záleží na vás, jestli ji dáte, nebo ne)
Postup:
Nalámeme květák na kousky tak velké, jako jsou velikostně zhruba halušky, dáme do hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu.
Já vařila max 10 minut a květák byl tak akorát křupavý(zkouším průběžně vidličkou). Pokud máte radši květák měkčí, nechejte jej ve vodě déle.
Mezitím nakrajíme slaninku (případně i menší cibuli) a dáme jí smažit.
Jakmile je květák hotový, tak jej přecedíme, přidáme osmahlou slaninku a přidáme jogurt/ kysanou smetanu podle chuti. 💕 Dobrou chuuuť!
S láskou Vaše Klárka
0 komentářů