Úžasný Londýn na kole a bez turistů

června 27, 2020

Je sobota ráno a já se už nemůžu dočkat až konečně vyjedeme. Dneska je totiž den D. Den, kdy jsme se rozhodli, že si zajedem do Londýna a užijeme si jej bez turisů. Konečně se už může v Anglii cestovat a tak se toho snažíme využít každým coulem.


Naše malé červené ferrari (Fiat 500) se třepe po silnici, když uháníme směrem k Londýnu. Je to docela zvláštní pocit, většinou kolem 11 hodiny čekáme v Londýně v zácpách a je to poměrně stresující zážitek. Dneska je to ale jinak, dneska se lehce proplétáme uličkami a vše jde hladce jak po másle. Autíčko necháváme na parkovišti, sedáme na autobus a necháme se odvážet směrem na Notting Hill.



Už jste někdy viděli Lodnýn v léte?? Všetšinou je napraskaný turisty k prasknutí a nelze se tu pohnout. Všechna "insta" místa jsou obsazená, lidé se fotí na každém rohu a dá to pěknou fušku se davem prodrat.

Dnes tu ale není NIKDO! Jen my a naši kamarádi a pár místních.  Musíme toho hned využít. Koneckonců jako správní turisté a pár fotek si udělat :D Takhle situace se nám pravděpodobně nepoštěstí zažít už nikdy za život. Procházíme si uličky s barevnými baráčky, procházíme tržiště s čerstvým ovocem a zeleninou na Portobello road a já si užívám tu neskutečnou pohodu, která tady panuje.

Naše další zastávka je malebná ulička v Kensingtonu, jedna z mála je celá obsázená rostlinami. Už když do ní vcházíme, tak cítím vůni nejrůznějších květů. Dokonce tady mají i citrony! Nemohla jsem tomu uvěřit. Je to jako by jste vstoupili do malinké oázy klidu v centru Londýna.


Na řadu pak přišel Regents park a jeho zahrady rozkvetlých růží. A to je přesně ta chvíle, kdy jsme se rozhodli využít KOLA (návod jak si půjčit kola je zde) ! Musím říct, že to bylo to nejlepší rozhodnutí, co jsme kdy mohli udělat. Během 5-ti minut jsme už svištěli po Londýnských cestách a užívali si sluníčko a vítr ve vlasech. Ježinkote! Jak já jsem z toho nadšená, celé naše cestování tímhle nabylo úplně jiného rozměru a najednou projít Londýn za den už nevypadá jako nemožný nápad :D


Takže jsme si užili prosluněný Regents park, kde jsme si dali nějaké fajn jídlo, prošli zahrady plné růží, nasedli znova na kola, dojeli k Buckinghamskému paláci, který byl zase bez turistů. Asi se budu opakovat, ale to bylo tak boží!! Já jsem neskutečně vděčná, že jsem Londýn mohla zažít tímhle stylem, procházet se na náměstí před Buckinghamským palácem, které bylo úplně bez lidí, projíždět si téměř prázdné cesty a užívat tu neskutečnou pohodu.

Dokonce jsme zažili i pořádný adrenalin, protože zde zrona probíhaly protesty v rámci #BlackLivesMatter a policisté se snažili celou cituaci uklidnit a hlavně nedopustit, aby se dostala skupinka skinheadů ke skupince protestantů. Létaly nám nad hlavou 3 vrtulníky, policisté každou chvíli skákali do policejních aut a přejížděli na místa, který byla v tu chvíli riziková a dokonce byli nasazeni i policejní koně. Bylo to fajn zažít, ale nechtěla jsem se (ostatní chtěli blíže) do toho nijak zamotat, tak jsme se vydali směrem k St. Pauls Cathedral a užili si pohodovou procházku kolem řeky.

Byl to den plný zážitků, dobrodružství, adrenalinu, smíchu s kamarády a pohody. Chci si zapamatovat
  • Jak jsme nemohli půl dne přijít na to, jak si kola půjčit a pak zjistili že je to vlastně ohromně jednoduché.  
  • Jak jsme jeli ve dvojko na kolech po Lodnýně (protože jsme více kol nemohli sehnat a moc jsme se u toho nasmáli) 
  • Jak jsme se procházeli po nábřeží řeky a vychutnávali si tu správnou pohodu
  • Jak jsme si užívali západ slunce nad Londýnem a prázdné Piccadily Circus
  • Jak jsme byli na konci dne unavení a uchození ( najeto 10K a nachozeno 20K), protože jsme ke konci dne už nemohli najít žádná volná kola, tak jsme šli pěšky
  • Jak jsme si užívali sluníčko v parku s krásným chladivým větříkem a večer jsem zjistila, že jsem se spálila 
  • Jak jsem si místo šatů vzala kalhoty a pak toho litovala 
  • Jak jsme se fotili u barevných domečků Notting Hill 
  • Jak jsme krmili veverky v Hyde Parku 
  • A hlavně Jak jsme si zase užili skvělý den s našimi kamarády. 

Jeden z nejkrásnějších cestovatelských dní, jaký jsem zatím zažila  a už se nemůžu dočkat, až tohle zopakujeme 💖 Protože jsme ani zdaleka nestlihli vše, co jsme chtěli. 
Tak se mějte všichni krásně a ať máte taky spousty skvělých zážitků.
S láskou
Vaše Klárka

You Might Also Like

0 komentářů