Thursley nature reserve

července 14, 2018



Celý týden jsme hned po práci pokukovali, kde bychom se o víkendu mohli zajet podívat a máme to štěstí, že bydlíme docela blízko hned čtyř přírodních rezervací a tak jsme se o víkendu jeli hned do jedné z nich podívat - do Thursley common.

 

Tato rezervace je hlavně pro ochranu mokřadů a společenstev, která zde žijí. Zaujímá plochu kolem 350 ha a vedou zde různé trasy pro lidi i pro koně (pro koně vysypány jemným pískem). My si vybrali trasu, která vede nad mokřady po dřevěných lávkách, které jsou umístěny na kůlech, což bylo bomba, cestička se lehce klikatila mezi stromy, semtam na ní bylo udělané odpočinkové místo, aby si mohli lidé sednout a pokochat se přírodou. Neskutečně se těším, až to bude na podzim vše zaplněné vodou a člověk půjde přes lávku přímo nad jezírkem.

Člověk by si řekl že jede do Anglie a bude tady pořád jen pršet a ono je to zatím přesně naopak! Už 3 týdny tady nespadla ani kapka, vypadá to tady jak na savaně a na zahradě nám v kuse jedou 3 hadice na zalévání, jinak by nám všechny kytky chcíply 😄  s těmi borovicemi všude kolem jsme si připadali spíše jak na procházce v Chorvatsku. Naštěstí je od nás rezervace jen 20 minut autem, takže plánujeme, že se tam podíváme ještě někdy na pozdzim, kdy už bude více vlhko a mokřady budou zaplněné vodou.
Výsledek obrázku pro thursley common
Ilustrativní obrázek (jak by to tam mělo vypadat, až budou mokřady zaplněny vodou)








Cesta, kterou jsme si vybrali se jmenuje Dragonfly trail (cesta vážek) a musím říct, že je to opravdu perfektní název, protože jsme jich potkávali desítky a některé se nebály přistát ani na nás. Bylo to něco úžasného a hotový ráj pro fotografy ♥ (jednomu se to ale vymstilo, když při snaze pořídit co nejlepší snímek spadl z lávky dolů :D )


You Might Also Like

0 komentářů