Jak jsem se na noc stala Londýňankou

července 11, 2020

Je to už potřetí, co tento měsíc jedeme do víru velkoměsta, užít si nádhernou atmosféru a načerpat trošičku té správné energie.  🌇




Znáte ty Anglické filmy, kde se červené, cihlové domečky pyšní v řadách vedle sebe? Tak přesně v takovém my dnes budeme bydlet! A to rovnou v nejvyšším patře s výhledem na Buttershea Park! Naše rodinka nám totiž nabídla, abychom strávili víkend v jejich Londýnském bytě. (Děkuji děkuji!!!❤️)

Při pohledu z okna se mi zatajuje dech. Je zvláštní takhle stát u okna v bytě Londýnského domečku a sledovat rodiny, které si zrovna užívají piknik v parku, projíždějící ciklisty a domácí, kteří venčí své pejsky. Na chviličku jsem se stala součástí Londýna taky a náramně si to užívám!




.



Přímo od našeho domečku vede nádherná cyklostezska podél řeky až k London Eye. Bereme kola, jedeme volným tempem, kocháme se výhledem na řeku, nádhernými starými, honosnými budovami a malými útulnými hospůdkami ( a to ti Angličani opravdu umí nádherně!)

Vždy, když se procházíme bočními Londýnskými uličkami, připadám si, jako bych se ocitla o několik století zpět v čase. Kolem nás je spousta hospůdek a kavárniček přeplněnými lidmi. Všechny londýnské památky jsem viděla už minimálně 10x, ale stejně to nikdy neomrzí! Ta atmosféra vás pokaždé naprosto pohltí!


Díky pomalu se rozvolňující atmosféře potkáváme v ulicích čím dál více lidí - je úžasné vidět po dlouhé době v lockdownu ostatní lidi užívat si nádherného letního večera. Užívám si té atmosféry do poslední kapky 😍 Většina si jen tak koupí kávu ve stáncích a procházejí se kolem řeky, nebo klábosí s kamarády. 




My se rozhodli, že si dáme nějakou fajn večeři ve zdejší hospůdce. Romantika přece musí být že jo? Haha, jak jsme se spletli! Vše je zarezervované 😂🤦🏻‍♀️ tak jsme si skočili do nejbližšího Subway koupit něco na zub 🌮 a pokračovali dále. 

A tady se dostáváme k mému oblíbené části dne. Kdo zažil někdy západ slunce v Londýně, tak ví o čem mluvím. Ta atmosféra je nepopsatelná a je to romantika jak blázen! Procházíme se kolem řeky, katedrálu Svatého Pavla začíná pomalu sluníčko zabarvovat do oranžova a kousíček od nás pouliční umělec začal hrát na saxofon. 




No představte si to, je snad více romantická kombinace? Za mě teda ne. Být Londýňanka, chodím zde na západ slunce asi každičký den.


Sedáme si na lavičku a posloucháme nádhernou hudbu saxofonu rozléhající se po celém nábřeží, kocháme se západem slunce a užíváme si jen to, že jsme...  Jsem neskutečně šťastná, že tohle můžu prožívat!

Po celém prochozeném dni padám opravdu únavou do postele, abych nabrala síly na další den. Máme totiž v plánu vyrazit trošku dříve a udělat nějaké fajňácké fotky.




Další den vstávám s radostí, co nás zase čeká. Už za 30 minut znova sedáme na kola a vyrážíme do centra téměř bez lidí. Po cestě potkáváme jen pár běžců, procházíme kolem skupinky dětí, které hrají fotbal pod London eye a já si jen užívám uklidňující atmosféru probouzejícího se Londýna. 


Tentokrát se jdeme projít kolem doků svaté Kateřiny hned vedle Tower Bridge. Kavárničky už začínají otvírat a všude panuje pohodová atmosféra ❤️ 


No co vám budu povídat. Celý den jsme se jen procházeli po Londýnské části Chelsea, projížděli na kolech přilehlé parky a užívali si sluneční den. 

Za mě rozhodně perfektní víkend!! 🌃❤️

Lol. The joke is on me. Celý náš víked jsem pečlivě dokumentovala. Točila jsem videa a fotila fotky a co se nestalo? O všechno jsem přišla 🙄 díky nedbalosti a zbrklého smazání paměťové karty. RIP úžasné fotky z Londýna😰

Ale i to se stává. Jak by řekl Marťa: "Každý den není posvícení". 😄 Tak alespoň máme motivaci jet do Londýna zase co nejdříve ❤️

You Might Also Like

0 komentářů